Metal invader interviews Motherfaster (In Greek)

logoblackTo Metal Invader επικοινώνησε με τους Motherfaster, μία νέα heavy μπάντα, τα μέλη της οποίας κάθε άλλο παρά νέα είναι στο χώρο. Μιλήσαμε μαζί τους για τον –πολύ καλό- ντεμπούτο δίσκο τους, τις μελλοντικές τους κινήσεις και πολλά άλλα…. Enjoy!!!

– Πείτε μας λίγα λόγια για τους Motherfaster.

-Παμίνος: Οι Motherfaster είναι μία μπάντα με ένα πολύ απλό σκοπό, να παίξει straight to the point heavy metal, χωρίς πολλά-πολλά και η μουσική και οι στίχοι να είναι, ξέρεις,  βρώμικες ιστορίες από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

– Έχετε τα ίδια μουσικά ακούσματα ή ο κάθε ένας ακούει διαφορετικά είδη μουσικής;

-Παμίνος: Κοίτα, να σου πω δεν έχουμε και ιδιαίτερες διαφορές γιατί είμαστε και οι τρεις από το σχολείο μαζί και παίζουμε, ακούμε, πάμε σε συναυλίες κτλπ… Να σου πω ότι εγώ και ο κιθαρίστας ο Βασίλης είμαστε αδέρφια…

– Ωπ, δεν το είχα υπόψη μου αυτό…..

-Παμίνος: Δεν το πολυ – διαφημίζουμε (γέλια)… και ο Μήτσος, ο ντράμερ, είναι συμμαθητής μας από το σχολείο, οπότε είχαμε μεγαλώσει και οι τρείς μαζί. Μπορεί ο ένας να ακούει λίγο παραπάνω black metal, ο άλλος λίγο παραπάνω death metal, αλλά όλοι πάνω κάτω τα ίδια ακούμε…

– Πάμε στον καινούριο σας δίσκο. Τι απεικονίζει, τελικά, το εξώφυλλό σας; Πώς σας ήρθε η ιδέα για αυτό;

-Παμίνος: Τώρα πάλι εγώ θα απαντήσω, γιατί εμένα μου ήρθε η ιδέα… Όταν ήμασταν στη διαδικασία ηχογράφησης δεν είχαμε κάτι στάνταρ για εξώφυλλο. Τη μέρα που το συζητάγαμε πέρασα από κάπου και είδα αυτό το σχέδιο μπροστά μου, ξέρεις….. την ανατομία των αναπαραγωγικών οργάνων της γυναίκας και μου ήρθε αυτό σαν φλας, αντί για τις ωοθήκες να έχουμε αυγά και αντί για σάλπιγγες φίδια κτλ… και βρήκαμε ένα παιδί που μπορούσε να το κάνει, γιατί κανένας από μας δε ζωγραφίζει και του είπαμε για τη δουλειά μας και βγήκε αυτό που είδες.

– Το άλμπουμ είναι selfreleased ή έχετε υπογράψει κάπου;

– Βασίλης: Έχουμε υπογράψει με το Final Touch label του Μίλτου Καρατζά και ο δίσκος θα έχει τη διανομή μέσω της Cobalt music. Όλα έγιναν «σφαίρα» και τα ανακοινώσαμε μέσα σε ένα μήνα.

Black Label Society με τον Ozzy στα φωνητικά. Κατά διαστήματα αυτό μου ερχόταν στο μυαλό ακούγοντας το δίσκο σας. Τι λέτε;

-Παμίνος: Δε νομίζω… εννοείται ότι γουστάρουμε πάρα πολύ και τον Ozzy και τους Black Label, αλλά γενικά εγώ δεν είμαι φαν της περιγραφής ενός συγκροτήματος ή ενός δίσκου με λόγια… βέβαια μερικές φορές είναι απαραίτητο και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ίσως να μπορεί να περιγράψει μερικά δευτερόλεπτα κάποιου κομματιού, όχι γενικά…

– Πώς πάει ο καινούριος δίσκος; Τι ανταπόκριση βλέπετε από το κοινό και τον τύπο;

-Παμίνος: Από τον κόσμο δεν έχουμε ακόμα άμεση ανταπόκριση, γιατί δεν τον έχουν ακούσει πάρα πολύ, καθώς βγήκε τη Δευτέρα πριν μία βδομάδα (σ.σ. 24/02). Ολόκληρο το δίσκο τον έχουν ακούσει κυρίως τα περιοδικά και οι αντιδράσεις είναι πάρα πολύ καλές και τα σχόλια πάρα πολύ καλά.

– Η μουσική και οι στίχοι σας παραπέμπουν σε “sex booze and rocknroll” καταστάσεις. Η έμπνευσή σας είναι βιωματική; Πώς ενσωματώνετε τους στίχους σε ένα τραγούδι;

– Παμίνος:  Όχι πάντα από προσωπικές εμπειρίες. Και από βιώματα προσωπικά ή από βιώματα άλλων. Κοιτάμε πάντοτε η ιδέα να μας κάθεται καλά και στο τραγούδι. Ξέρεις, ότι ταιριάζει ο ρυθμός του τραγουδιού, το ριφφ, στο θέμα που θέλουμε να αφηγηθούμε.

– Έχετε κάποιο συγκεκριμένο τελετουργικό για τη σύνθεση των κομματιών και των στίχων;

– Παμίνος: Όχι απαραίτητα. Δεν υπάρχει στάνταρ διαδικασία. Την πρώτη φορά που ξεκινήσαμε να κάνουμε την μπάντα μπήκαμε για πλάκα στο στούντιο και οι τρεις μαζί και τα δύο πρώτα κομμάτια που έχουμε στο δίσκο τα παίξαμε στο έτσι, εκεί, στην πρόβα. Στην ουσία τα κομμάτια γραφτήκαν εκεί στην πρόβα… Τώρα έχουμε και μερικά καινούρια κομμάτια, άλλα τα γράφει ο Βασίλης, άλλα τα γράφω εγώ, ο Δημήτρης μας έχει φέρει κάτι στίχους , τίτλους, ιδέες, διάφορα… Όπως μας κάτσει, απλά όταν κάτι ακούγεται ωραίο το κρατάμε.

– Έχετε δηλαδή ήδη καινούριο υλικό;

– Βασίλης: Υπάρχει αρκετό υλικό, γιατί ο δίσκος που άκουσες τώρα έχει ηχογραφηθεί ήδη εδώ και ένα χρόνο πάνω κάτω. Γενικά είμαστε και άτομα που δε σταματάνε τη σύνθεση καθόλου, συνθέτουμε οπουδήποτε. Ήδη είμαστε σε μία φάση που έχουμε μαζέψει παραπάνω υλικό από ότι θα χρειαζόμασταν για τον επόμενο δίσκο.

– Εκτός από τους Motherfaster συμμετείχατε και σε πολλά άλλα συγκροτήματα. Στην παρούσα φάση τι γίνεται;

– Βασίλης: Οι τρεις μας έχουμε βρεθεί σε πάρα πολλά project. Ξεκινώντας από τους After Dusk, που είναι και η πιο παλιά μας δουλειά, από το 1998. Και οι τρεις από τους Motherfaster είναι και στους After Dusk. Πάλι με το ίδιο concept βγάλαμε με το Δημήτρη και τον Παμίνο πριν τρία-τέσσερα χρόνια το “ Εν τάφω”, μία black metal δουλειά. Πάλι οι τρεις μας είχαμε βγάλει δύο δουλειές με τους Dominate που παίζαμε death metal και είχαμε κάνει και κάποιες συναυλίες από το 2005 μέχρι το 2007, οπότε και σταματήσαμε να παίζουμε live. Τώρα οι δύο μας μπάντες είναι οι Motherfaster και οι After Dusk. Δεν έχουμε άμεσα σχέδια για το μέλλον για κάτι άλλο, γιατί δεν έχουμε και χρόνο, οι δύο μπάντες είναι υπεραρκετές.

– Τι έχετε στο πρόγραμμα από ζωντανές εμφανίσεις;

– Βασίλης: Στο άμεσο μέλλον, θα συμμετάσχουμε στις 20 του Μάρτη στο τριήμερο φεστιβάλ heavy metal που γίνεται στο Κύτταρο: Athens Wreck Festival. Με φοβερές μπάντες μέσα, όπως Disharmony, Parthian Shot και διάφορες άλλες πολύ σημαντικές και δυνατές. Για μετά, θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε ένα tour τις επόμενες μέρες, εδώ τριγύρω στον ελληνικό χώρο προς τα παρόν και βλέπουμε…

– Υπάρχει κάποιο live που σας έμεινε αξέχαστο; Κάποια μπάντα που να έχετε δεθεί παραπάνω;

– Βασίλης: Δεν μπορώ να σου πω κάτι, ίσως να αδικήσουμε κάποια. Μπορώ να σου πω δέκα μπάντες που μου έρχονται στο μυαλό έτσι…

– Ήρθε η ώρα για την κλασσική ερώτηση σχετικά με την ελληνική σκηνή. Υπάρχει μία διάχυτη αισιοδοξία. Τη συμμερίζεστε;

– Βασίλης: Εγώ προσωπικά τη συμμερίζομαι. Γενικά, τα σταριλίκια και τα βεντετιλίκια του παρελθόντος έχουν εκλείψει, δηλαδή δεν τα βλέπεις συχνά. Μία μπάντα σε μία χρονιά θα παίξει μαζί με δέκα-δεκαπέντε μπάντες. Δε βλέπεις αυτό που γινόταν παλιά, να τσακωνόμαστε όλοι με όλους. Εμείς, γενικά, δεν είχαμε τέτοια θέματα στο παρελθόν, γιατί δεν ασχολούμασταν με τέτοια πράγματα, αλλά πλέον δεν το βλέπουμε στα live, οπότε αυτό είναι το πρώτο πολύ καλό. Άμα ξεκινήσει λίγο και ο χώρος να υποστηρίζει τις μπάντες λίγο πιο δυνατά και όχι με like και share μόνο. Βασικά αυτό είναι που χρειάζονται όλες οι μπάντες αυτή τη στιγμή… Σκέψου, δηλαδή, ότι μία μπάντα ελληνική που μπορεί να μην τα πηγαίνει καλά οικονομικά ή οτιδήποτε το μόνο που χρειάζεται είναι η ανταπόκριση από τον κόσμο. Να πάνε σε κανένα live και να πάρουνε κανένα CD! Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά πρέπει όλοι να το κάνουνε!

– Πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με την μπάντα και να αποκτήσει υλικό σας;

Παμίνος:

https://motherfaster.com/ https://www.facebook.com/Motherfaster

Και όποιος θέλει CD ή T-Shirt ας μας στείλει ένα μήνυμα στο [email protected]

ή στο facebook store page:

https://motherfaster.com/buy/

– Κάποια τελευταία λόγια για τους αναγνώστες του Metal Invader;

– Βασίλης: Ελπίζουμε να ακούσετε κάπου επίτηδες ή κατά τύχη το νέο μας άλμπουμ και να το γουστάρετε και όσοι είναι Αθήνα ελπίζουμε να τους δούμε στις είκοσι του μηνός στο Κύτταρο και να γίνει χαμός!

Link: http://metalinvader.net/el/interview-with-motherfaster/