Interview @ Rockgreece.gr (In greek)

Οι Motherfaster είναι μια μπάντα που προσφέρει απλόχερα βρώμικο heavy metal. Έχοντας ως βάση τους της Αθήνα, μιλούν στο RockGreece.gr για τις επιρροές τους, το ντεμπούτο album τους και τα σχέδιά τους…

 

Τι κρύβεται πίσω από το όνομα “Motherfaster”;

Δημήτρης: Άν σας πούμε δεν θα κρύβεται πλέον…

 

Ποιό είναι το κύριο στοιχείο του «βρώμικου» ήχου που όπως λέτε και εσείς πρεσβεύετε;

Βασίλης: Το κύριο στοιχείο δεν είναι ένα. Αρχικώς πρέπει να βγάλεις τα εισαγώγικα από τη λέξη βρώμικος, να δείς τη βρωμιά γύρω σου, μετά να έχεις κάτι δυνατό να δώσεις σε ρίφ και στίχο, που συνδυαστικά να δημιουργούν εικόνες στον ακροατή και όλο αυτό να είναι ανεπιτήδευτο και γνήσιο!

Δημήτρης: Η αυθεντικότητα.

 

Ποιές είναι οι βασικές σας επιρροές από συγκροτήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού;

Βασίλης: Μπορώ να αρχίσω να γράφω τώρα και να σταματήσω 10 σελίδες παρακάτω, γιατι πραγματικά είναι αμέτρητες. Συνοπτικά θα μπορούσα να ξεκινήσω από τον Elvis, τον Tonny Iommi και τον Gary Moore και να καταλήξω στον King Diamond και τους Αsphyx.

Δημήτρης: Οι επιρροές μόνο υποσυνείδητα μπορεί να υπάρχουν από τον ξένο χώρο, γιατί όταν γράφουμε μουσική το κάνουμε αυθόρμητα. Ακούμε και οι 3 πάρα πολλά πράγματα από rockμέχρι black metal. Τώρα σε σχέση με τα ελληνικά συγκροτήματα, πέραν της εκτίμησης μας για πολλές ελληνικές μπάντες, αυτούς που ξεχωρίζω σαν επιρροή είναι οί Rotting Christ.

 

Πως προέκυψε η επιτυχία και αναγνωρισιμότητα του single σας “The Nymph Αnd Τhe God”;

Δημήτρης: Από την δύσκολη απλότητα της σύνθεσης.

 

Παρά το γεγονός ότι είστε ενεργοί από το 2011, το 2015 έμελλε να βρείτε την μουσική σας στέγη στην Final Touch. Πείτε μας δυο λόγια για αυτή την συνεργασία.

Παμίνος: Από το 2011 μέχρι το 2014 δεν ψάχναμε καν για εταιρία, καθώς δεν είχαμε στα χέρια μας κάποιο ηχογράφημα, πέρα από ένα παλιοdemo με 3 τραγούδια από πρόβα. Όταν το 2014 είχαμε πια το album έτοιμο, μιλήσαμε με όσους περισσότερους μπορούσαμε και καταλήξαμε στην final touch. Η συνεργασία μας παρότι είναι ακόμα νωρίς, είναι άψογη μέχρι τώρα. Το CD βγήκε ακόμα καλύτερο απο ότι το είχαμε φανταστεί και οι fans μπορούν να το βρουν σε όλα τα δισκοπωλεία!

 

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ομότιτλου ντεμπούτου album σας που κυκλοφορήσατε φέτος;

Βασίλης: Tα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ο γιγαντιαίος ήχος του, η απέριττη ερμηνεία των τραγουδιών και το γεγονός του ότι ηχογραφήθηκε απουσία μετρονόμου, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας.

Παμίνος: Heavy as hell, straight to the point, extra dirty. Καταλαβαίνει κάποιος τι θα ακολουθήσει από την πρώτη νότα…

 

Σε τι στάδιο σας πετυχαίνουμε αυτό τον καιρό;

Παμίνος: Κάνουμε κάποια επιλεγμένα live, ελπίζουμε να βγούμε και εκτός Αθηνών μέσα στους επόμενους μήνες. Επίσης ετοιμάζουμε ένα live video από τοWreck Athens fest, που παίξαμε στις 20 Μαρτίου και θα είναι έτοιμο σύντομα. Τέλος σχεδιάζουμε τα γυρίσματα για το πρώτο μας video clip που θα γίνει για το τραγούδι “Jealously insane”.

 

Ποιά είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Παμίνος: Έχουμε ήδη κάποια νέα τραγούδια έτοιμα, οπότε όταν τελειώσουμε με την προώθηση του πρώτου δίσκου, θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τον δεύτερο.

 

Υπάρχουν στοιχεία στην ελληνική rock σκηνή που τα ξεχωρίζετε και σας αρέσουν; Υπάρχουν αντίστοιχα πράγματα τα οποία θα επιθυμούσατε να αλλάξουν;

Παμίνος: Η ελληνική rock και metal σκηνή είναι απο τις καλύτερες στον κόσμο πλέον. Απλά χρειάζεται περισσότερη έμπρακτη υποστήριξη από τον κόσμο.

Δημήτρης: Θα επιθυμούσα οι μπάντες που έχουν κάτι να πούν, να έχουν και την αντίστοιχη ευκαιρία να ακουστούν.

 

Έχετε κάποια προγραμματισμένα live στο επόμενο διάστημα;

Παμίνος: Αυτή τη στιγμή κανονίζουμε τις επόμενες εμφανίσεις μας, όποτε δεν μπορώ να σου πω, γιατί δεν είναι τελεσίδικη καμία ημερομηνία ακόμα. Θα τα ανακοινώσουμε όλα στις σελίδες μας (fb, twitter κτλ) και φυσικά στο MOTHERFASTER.COM

 

Link: http://rockgreece.gr/interviews/4289-synentefksi-oi-motherfaster-anoigoun-ta-xartia-tous